Welkom

6 leuke hardloopwedstrijden voor na de zomervakantie

Gepubliceerd op06-07-2018 door

Van het oude centrum van Soest en de paleistuinen tot de startbaan van voormalig vliegbasis Soesterberg. Iedere hardloopwedstrijd is uniek en biedt een leuke kennismaking met onze regio. Schrijf je dus snel in voor het vol zit en vergeet vooral je TrackMyBack shirt niet aan te trekken!

1. Gildeloop

Als onderdeel van de Gildefeesten in Soest organiseert AV Pijnenburg ieder jaar de Gildeloop. Dit evenement gaat over 3 rondes door de polders en het historische oude Soest.

2. Royal Run

In 2018 beleeft de Royal Run met de 5e editie haar lustrum. Dit bijzondere loopevenement voert langs het beroemde bordes en door delen van de tuin van Paleis Soestdijk die normaal gesloten zijn voor publiek. De finish is bij de iconische watertoren en vlakbij de orangerie aan de zijkant van het paleis.

  • Zondag 26 Augustus 2018
  • Soest / Baarn
  • 3,5km - 7km - 10,5km
  • royalrun.nl

3. Bosmarathon Pijnenburg

Ze noemen zichzelf de groenste marathon van Nederland, en niet zonder reden. De Bosmarathon loopt door de schitterende bossen van Pijnenburg. Met veel variatie en heuvels kun je een uitdagend parcours verwachten. De wedstrijd loopt over meerdere rondes van 10,5 kilometers.

  • Zondag 14 Oktober 2018
  • Soest
  • 5km - 10,5km - 21km - 42km
  • bosmarathon.nl

4. Vlasakkerloop

Een uniek hardloopevenement door het prachtige natuurgebied De Vlasakkers. Een deel van het parcours is normaal beperkt toegankelijk maar De Vlasakkerloop is een van de weinige evenementen waarvoor een uitzondering wordt gemaakt.

5. Startbaan Run

De Startbaan Run is een evenement voor jong en oud op de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. De start en finish is in het shelter-gebied waar vroeger in de bunkers de straaljagers stonden. De kilometers lange hoofdstartbaan is onderdeel van het parcours en de 10km ronde loopt tevens over het prachtige landgoed De Paltz.

6. Sylvestercross

Wat is er mooier dan het oude jaar afsluiten met een pittige run door de duinen en bossen van Soest. Jaarlijks trekt de Sylvestercross mensen vanuit het hele land en is het een gezellige happening. Er zijn verschillende afstanden, verdeeld over meerdere rondes. Bij de finish ontvangt iedereen een tegeltje met het kunstwerk van dat jaar. Er zijn mensen bij die al zo lang meedoen dat ze het toilet ermee zouden kunnen betegelen.

Gerelateerde producten
€ 24,95
4 maanden geleden leek het nog zo'n goed idee: trainen voor de 5, 10, halve of hele marathon. Maar waar ben je aan begonnen? Met dit shirt toon je aan dat je echt een doorzetter bent!

Menu